miért fontos a rendszeres étkezés?

Mai cikkünkben a rendszeres étkezés fontosságáról fogunk beszélni, hiszen nem csak az ételek
minősége, hanem a rendszeres étkezés is elengedhetetlen ahhoz, hogy elérjük a kívánt célunkat.

Biztosan Te is hallottál már az ötszöri étkezésről naponta, hiszen szinte mindenhonnan ez folyik, de
fontos megjegyezni, hogy ha valóban az a célunk, hogy egészségesebb életmódot éljünk, akkor
mindenképpen érdemes megfogadni ezeket a tanácsokat, hiszen a rendszeres, viszonylag gyakori
étkezés nem csak a testsúlyunk szabályzásáért felel, hanem rengeteg egyéb jótékony hatása is van az
emberi szervezet számára:
1. szerepet játszik a szervezet anyagcseréjében és jelentősége van az elhízás megelőzésében
2. stabilizálja a vércukorszintünket
3. jó közérzetet biztosít
4. növeli a koncentrációs képességed
5. megnő az energiaszinted

Ébredés után szervezetünknek szüksége van a megfelelő energiabevitelre, hogy könnyebben
beinduljon az anyagcserénk és stabilizálja a vércukorszintünket, elkerülve ezzel a nap további
részében a falási rohamokat vagy a túlzott éhséget. Válasszunk mindig lassan felszívódó
szénhidrátforrásokat, hozzá pedig magas fehérjetartalmú felvágottakat, esetleg tojást és sok
zöldséget.

Tízórait nagyjából 2-3 órával a reggelink után érdemes beiktatni. Ez lehet egy kisebb, „snack” jellegű
étkezés is, a lényeg, hogy ellássuk a szervezetünket a megfelelő tápanyagokkal.
Ebédelni szintén 2-3 óra elteltével javasolt. Érdemes kerülni a túl zsíros illetve a gyors felszívódású
szénhidrátokat tartalmazó ételeket és fontos figyelni a mennyiségre is, hiszen inkább a „sokszor,
kisebb adag” alapelv alapján javasolt a tápanyagbevitel.
Az ÉtkezzJól! változatos étrendjének köszönhetően tested hozzájuthat a szükséges fehérjékhez, jó
minőségű szénhidrátokhoz, zsiradékokhoz, vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz. Szakácsaink minden
ételünket úgy készítik, hogy ne tartalmazzanak egyszerű, gyorsan felszívódó szénhidrátokat,
hozzáadott cukrot és magas zsírtartalmú alapanyagokat, hozzájárulva ezzel a szervezetünk normál
működéséhez.
Uzsonnára mindig igyekezzünk hasonló összetételű ételeket választani, mint amit ebédre is
fogyasztottunk. Érvényes itt is a „sokszor, kisebb adag” ajánlás betartása, ezért táplálkozási
tanácsadónk ennek megfelelően határozza meg az ebéd- illetve uzsonna mennyiségét számodra.
Mivel a rendszeres étkezés mellett fontos a változatosság is, ezért uzsonnára mindig igyekszünk
azonos tápértékű, mégis más jellegű ételt készíteni, elkerülve ezzel az egyhangúságot.
Fontos kiemelni, hogy a rendszeresség alapelve a vacsorára is vonatkozik, tévhit az az elterjedt
ajánlás, miszerint „este 6 után ne együnk”. Testünknek este is szüksége van a megfelelő
tápanyagokra, az viszont nem mindegy, hogy pontosan mit is viszünk be a szervezetünkbe a lefekvés
előtti órákban.

A késői, megterhelő étkezés valóban nem ajánlott, főleg abban az esetben, ha az étkezést már nem
követi mozgás, de mindenképpen érdemes egy kis zöldséget és bármilyen zsírszegény húsfélét
elfogyasztani, hogy reggel ne farkaséhségre ébredjünk.
Étrendjeink ennek megfelelően általában mindig egy nagyobb adag zöldséget és hozzá zsírszegény
fehérjeforrást tartalmaznak vacsorára, hogy biztosítsák számunkra a jóllakottság érzetet az esti
órákban, szervezetünket pedig ellássák a megfelelő vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
Ha ezeket az ajánlásokat betartod, garantáltan egy jobb, egészségesebb életet élhetsz és a célodat is
könnyebben elérheted, legyen szó tömegnövelésről vagy diétáról.
Ha kedvet kaptál az életmódváltáshoz, vágj bele Te is és rendeld meg bérleteink egyikét vagy a 3
napos próbacsomagunkat!